EPS bestand maken

Een EPS bestand maken kan op verschillende manieren. Elke manier heeft zijn voor- en nadelen. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt aanpakken.

EPS bestand maken in Illustrator

Adobe Illustrator is speciaal gemaakt om EPS bestanden te maken (wij gebruiken het ook). Een korte uitleg.

Open het bestand dat je wilt maken in Illustrator. Teken de afbeelding handmatig na. Dit houd in dat je elke vorm in het logo overtrekt en opvult met een kleur.

In deze afbeelding is EPS bestand te zien wat gemaakt is in Adobe Illustrator.

Voordelen

• Het resultaat is uitstekend.
  • Je kunt de EPS aanpassen.
  • Je kunt het bestand opslaan in de drie meest gebruikte vector bestandsformaten: AI, EPS en PDF.

Nadelen

• Het kost (veel) tijd om een bestand na te tekenen.
  • Je moet eerst leren werken met Illustrator voordat je een bestand kan natekenen.
  • Adobe Illustrator kost geld.

EPS bestand laten maken voor een vaste prijs

Heb je geen tijd om zelf een EPS te maken? Laat dit dan maken door een specialist, zoals ViaVector. Voor logo’s hebben we een vaste prijs. Klik hier voor meer informatie.

EPS bestand maken online

Een EPS kun je ook online maken.

Afbeelding waarin het resultaat van online eps maken te zien is.

Origineel bestand (links) – EPS bestand online gemaakt met Vector Magic (rechts)

Nadelen

• Lang niet altijd een goed resultaat. Zoals je bij bovenstaande afbeelding kunt zien is de EPS niet exact overgetrokken zoals het origineel.
  • Je kunt geen aanpassingen doen.
  • Om het bestand te kunnen downloaden moet je een account aanmaken.
  • Om de EPS te kunnen downloaden moet je een maand abonnement afnemen. Hieraan zijn kosten verbonden.

Voordelen

• Snel.

EPS bestand maken in Photoshop

Hier kunnen we kort over zijn. Een goede EPS maken in Photoshop is niet mogelijk. Hiervoor moet je echt Illustrator gebruiken. Dit komt doordat Photoshop een pixel gebaseerd programma is. Illustrator is een vector based programma.

Gratis offerte

Voor logo’s hanteren we een vaste prijs. Kijk hier voor meer info.